Vintage Toys – Φεστιβάλ παιχνιδιού και αναμνήσεων.

 

Για 1η φορά στην Ελλάδα το 2015 γεννιέται κάτι μοναδικό, κάτι υπέροχο. Ένα φεστιβάλ γεμάτο παιχνίδια, αναμνήσεις και πολλά χαμόγελα.


Ως λάτρες μιας εποχής που πέρασε και ειδικά των παιδικών μας χρόνων δημιουργήσαμε μια κοινότητα νοσταλγών μιας εποχής που πέρασε επι το πλείστων των δεκαετιών 70-80-90.


Το 2015 το 1ο φεστιβάλ είναι γεγονός.

 

Από το 2015 έως και σήμερα έχουν διεξαχθεί 6 Φεστιβάλ με προσέλευση άνω των 40000 επισκεπτών.

Με ανοδική πορεία επισκέψεων χρόνο με το χρόνο το φεστιβάλ έγινε πλέον θεσμός με το νούμερο των επισκεπτών να ξεπερνάει τις 10000 το Σαββατοκύριακο της διεξαγωγής του.

Το φεστιβάλ συγκεντρώνει πάνω του τα βλέμματα και τις επισκέψεις όχι μόνο από όλη την Ελλάδα αλλά και από κράτη όλης της Ευρώπης όπως Γερμάνια, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Αυστρία κα.

 

Ο χώρος που επιλέχθηκε για το φεστιβάλ είναι η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Ένας χώρος στο κέντρο της Αθήνας με εύκολη πρόσβαση για όλους λόγο του μετρό και των συγκοινωνιών.

Ένας χώρος με βιομηχανική αισθητική και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που ταιριάζει απόλυτα στην ύφος της εποχής που θέλουμε να αναδείξουμε.

Ακόμη ο χώρος αυτός όχι μόνο πληροί όλες τις προδιάγραφες ασφαλείας αλλά τον κάνει και απόλυτα προσβάσιμο για ΑΜΕΑ.

 

Το σωστά επιλεγμένο προσωπικό του φεστιβάλ είναι ένα ακόμη κομμάτι για το οποίο αξίζει κάποιος να το επισκεφθεί νιώθοντας την απόλυτη ασφάλεια και αυτό δεν είναι άλλο από τα χαμογελαστά πρόσωπα στην υποδοχή, την εταιρία φύλαξης, τους εθελοντές διασώστες μέχρι και τους παιδαγωγούς.

 

Το φεστιβάλ Vintage Toys είναι σίγουρα κάτι μοναδικό, κάτι που δεν υπήρχε και πλέον είναι θεσμός.

Ένα φεστιβάλ που δεν περνάει απαρατήρητο. Ένα φεστιβάλ που το 3ημερο της διεξαγωγής του χαρίζει απλόχερα χαμόγελα στους επισκέπτες του αλλά και δάκρυα χαράς και νοσταλγίας.

 

Αποτελείται από συλλέκτες παιχνιδιών όπου είναι εκεί για να δείξουν στον επισκέπτη την αγάπη τους για τα παιχνίδια.

Τα παιχνίδια τα οποία κατάφεραν να διασώσουν, να ανακτήσουν και να επαναφέρουν στην αρχική τους κατάσταση με σκοπό να τους θυμίζουν τα χρόνια της αθωότητας.

Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τις συλλογές αυτές, να ρωτήσει, να μάθει, να θυμηθεί και φυσικά να δείξει στους μικρούς μας επισκέπτες τα παιδιά, τα παιχνίδια με τα οποία μεγαλώσαμε και την εξέλιξη τους σήμερα.

Παιχνίδια όπως, στρατιωτάκια, πλαστικά οχήματα, τσίγκινα, τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά, κατασκευές lego, διοράματα playmobil, bebe, κούκλες, μοντελισμός, λούτρινα, φιγούρες, επιτραπέζια, ποδήλατα, άλμπουμ με αυτοκόλλητα, κόμικς,  σχολικά και άλλα πολλά.

Αξίζει να τονίσουμε πως το μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι Ελληνικής κατασκευής, από την εποχή που ακόμη υπήρχαν Ελληνικές εταιρίες παιχνιδιών και φυσικά τα υλικά αλλά και ο τρόπος κατασκευής τους ήταν σαφώς ποιοτικότερος.

 

Εκτός τους συλλέκτες στο Φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος και καταστήματα τα οποία είναι εξειδικευμένα στο παιχνίδι και ειδικά στο παιχνίδι της εποχής 70-90 και είναι εκεί για να δώσουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να αποκτήσει ξανά το παιδικό του παιχνίδι.

 

Δεν λείπουν όμως και οι δραστηριότητες.

Φλίπερ, ξύλινα ποδοσφαιράκια, παλιά arcade μηχανήματα, επιτραπέζια, subbuteo, υπολογιστές αλλά και παιδότοπο για τους μικρούς μας επισκέπτες με πολλές εκπλήξεις όπως δώρα και ταχυδακτυλουργούς.

 

Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ. Θεσμός έχει γίνει και η έκπληξη στον εξωτερικό χώρο όπου κάθε χρόνο είναι και διαφορετική.

Το καλωσόρισμα στο φεστιβάλ το δίνει κάθε φορά ένα όχημα από την εποχή που όλοι νοσταλγήσαμε. Κάποια από αυτά ήτανε ο KIT, o Στρατηγός Lee από τους Dukes αλλά και ο Χέρμπι το κατσαριδάκι.

 

Όλα τα παραπάνω είναι ο λόγος που το φεστιβάλ Vintage Toys δεν είναι ένα απλό φεστιβάλ αλλά ένα φεστιβάλ ξεχωριστό και εντελώς διαφορετικό από όλα τα άλλα.

Χαρίζοντας χαμόγελα, γνώσεις, και νοσταλγία το κάνει μοναδικό και καινοτόμο όπως κανένα άλλο στην Ελλάδα και όχι μόνο.

 

Σκοπός μας να κρατήσουμε το φεστιβάλ αυτό ενεργό γιατί με αυτό μπορούμε να γίνουμε παιδιά έστω και για λίγο.