Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ BIBI-BO

Γειά σας είμαι η bibi-bo και θα σας μιλήσω για την ιστορία μου.

Δημιουργήθηκα στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Μην με ρωτήσετε πότε ακριβώς γιατί μια κυρία δεν την ρωτάνε ποτέ, πότε ακριβώς γεννήθηκε!

Η εταιρία που με κατασκεύασε λεγόταν el greco. Το εργοστάσιο που μου έδωσε τη μορφή μου ήταν στην Αττική. Η ίδια εταιρία είχε άλλο ένα στη Ζάκυνθο.

Πολλοί λένε ότι μοιάζω στην ηθοποιό Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Εγώ πιστεύω ότι ακόμα κι αν της μοιάζω είμαι μοναδική.

Τώρα πια είμαι και πολύτιμη και συλλεκτική. Όταν κυκλοφόρησα για να με αποκτήσει κάποιος έπρεπε να δώσει πολλά λεφτά.

Κυκλοφόρησα μόνο στην Ελλάδα. Ίσως αυτό να ήταν λάθος τελικά. Πάντως στη χώρα μου λατρεύτηκα όσο καμία άλλη κούκλα!

Το 1982 κυκλοφόρησε η ντουλάπα μου και γέμισε τότε το πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ στην οδό Πατησίων με ντουλάπες με bibi-bo. Η ντουλάπα είχε μια θήκη όπου έμπαινα κι εγώ μέσα, λίγο άβολα βέβαια, και δίπλα θέσεις για τα ρούχα μου και τα παπούτσια μου.

Το χρώμα των κουτίων μου που με περιείχαν, όσο και των κουτιών που περιείχαν τις διαφορες φορεσιές μου ήταν κίτρινα με λουλουδάκια. Ακόμη κι η ντουλάπα μου κίτρινη ήταν με λουλουδάκια. Μπροστά είχε ένα πορτραίτο μου από την ιππασία που έκανα. Πίσω με είχε φωτογραφία από το μπαλέτο μιας και είμαι και μπαλαρίνα!

Στη φωτογραφία είμαι μπροστά από ένα κουτί με φορεσιές μου, το κουτί είναι από την πίσω πλευρά του και έχει τέσσερις φωτογραφίες μου πάνω: νύφη,σταρ,νοσοκόμα,μπαλαρίνα.

Σχεδόν μαζί με μένα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 κατασκευάστηκε από την ίδια εταιρία ο Τζον Τζον. Ο Τζον Τζον ήταν και είναι ο αγαπημένος μου φίλος που ποτέ δεν παντρεύτηκα κι ας είχα και φορεσιά νυφικό. Η επιτυχία μου ήταν τόση μεγάλη που εκτός τον αγαπημένο μου φίλο απέκτησα και μια φίλη τη Lili Lei που μιλούσε κιόλας! Τα ρούχα μου ήταν πολύ πρωτότυπα για εκείνη την εποχή! Είχα και τέσσερα δωμάτια ,αυτό ήταν το σπίτι μου, που όλα είχαν γούνινα χαλιά κάτω. Ακόμη είχα μηχανή αλλά και το παπίνι, το παπάκι μηχανάκι μου καθώς και αμάξι. Τα παιδικά περιοδικά της εποχής με είχαν συνέχεια διαφημίσεις εμένα τον Τζον Τζον και τα αξεσουάρ μου. Ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα που δεν κυκλοφορώ πια λέει πολλές φορές : πάμε να αγοράσουμε μια bibi-bo ή πάμε να δούμε τις bibi-bo! Τέτοια επιτυχία είχα! Λάτρεψαν και τον Τζον Τζον και μας ήθελαν μαζί. Έτσι η αγαπημένη μου εταιρία έφτιαξε μια μεγαλύτερη ντουλάπα που χωρούσαμε με πιο άνεση από την παλιά και οι δύο μέσα, καθώς και τα ρούχα μας και τα παπούτσια μας. Λόγω της τεράστιας δημοτικότητας μου έγινα νύφη ,μπαλαρίνα,ιππέας,νοσοκόμα,σταρ και ρόλλερ. Τα κουτιά που με περιείχαν γράφανε πια σταρ πάνω στη γωνία ή ρόλλερ. Και όλα αυτά γινότανε ενώ συνέχιζα να ήμουν μια πολύ ακριβή κούκλα!Βρισκόμουν στο απόγειο της δημοτικότητας μου. Στην παρέα μου προστέθηκε και η αδερφή μου beti-bo και ο άντρας της Tom Tom μαζί με τα δύο τους διδυμάκια ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Κανείς τους όμως δεν με ξεπέρασε. Συνέχιζα να ήμουν στην κορυφή και αυτό θα φαινόταν το 1985 που θα αλλάζανε πολλά πάνω μου και από όλους αυτούς τους παλιούς φίλους θα μου έμενε μόνο ο Τζον Τζον!

Η κοινή ντουλάπα μας με τον Τζον Τζον από την πίσω μεριά! Πόσα πολλά πράγματα κάναμε μαζί!

Η διαφήμιση μου για το ρόλερ! Εκείνη την εποχή είχα αφήσει να μακρύνουν πολύ τα μαλλιά μου για να μου τα κάνουν τα παιδιά όμορφες μπούκλες.

Λατρεύτηκα πολύ ως bibi-bo ρόλερ!

Το ημερολόγιο μου με τρία διαφορετικά θέματα!

Έγινα και τσαντάκι….

Το 1985 κυκλοφορώ bibi-bo rocker μαζί με τη bibi-bo Sandra, τη bibi-bo Mandonna και τον Τζον Τζον Boss. Είχα μάλιστα και κασέτα με το τραγούδι bibi-bo και rockers.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχα κασέτα. Πριν το 85 είχε βγει το ημερολόγιο μου που μιλούσα στις κασέτες για τη γειτονιά μου,την πόλη μου, την εξοχή. Το ημερολόγιο μου είχε βιβλίο με ασπρόμαυρες εικόνες για να τις μπογιατίζουν τα παιδιά και μαρκαδόρους bibi-bo μαζί. Ήμουν πάνω σε τσαντάκια, το λογότυπο μου δηλαδή , σε μπλοκάκια,μπρελόκ,μπλοκ ζωγραφικής, σετ παιδικά ομορφιάς και σε ότι μπορείς να φανταστείς!

Το 1985,σημαδιακή χρονιά για μένα, ήταν στη μόδα πολύ τα χρυσά και τα ασημί. Επίσης οι φράντζες. Έτσι αλλάζω μορφή και από άσπρη γίνομαι μελανούρι. Ύστερα κόβω φράντζες και πετάω και χρυσές ανταύγειες στα μαλλιά. Δεν έχω πια μπούκλες αλλά ίσια μακριά μαλλιά με φράντζες!Ότι ξέρετε για την παλιά bibi-bo ξεχάστε το. Μου αλλάζουν τα πάντα σχεδόν. Οι συσκευασίες μου γίνονται σκούρο ροζ χρώμα με πολύχρωμες ακτίνες και αργότερα με καρδούλες και άσπρο ροζ χρώμα. Τα λογότυπα αλλάζουν και αυτά. Από τα ελάχιστα που μένουν ίδια είναι ότι πάντα είμαι η πιο γλυκειά του κόσμου και η σιλουέτα μου, αν και εκεί διόρθωσαν τους καρπούς των χεριών μου και δεν έβγαιναν πια.

Τα ρούχα μου γίνονται μεταλιζέ λόγω μόδας και πολύ φουντωτά, οι φούστες τους φουρώ. Αλλάζω και έπιπλα. πάνε τα τέσσερα δωμάτια με τα γούνινα χαλιά. Πια δεν έχω σπίτι παρά μόνο έπιπλα, τα οποιά και αυτά είναι στις αποχρώσεις του ροζ και του άσπρου.

Νιώθω ότι πια μεγάλωσα και δεν είμαι το ρομαντικό κοριτσάκι αλλά μια σύγχρονη γυναίκα της δεκαετίας του 80 και λίγο κιτς μιας και το προστάζει η δεκαετία…

Στις δύο παρακάτω φωτογραφίες είμαι στην πρώτη μπροστά σε φωτογραφίες που διαφημίζουν τα νέα έπιπλα μου και στη δεύτερη η ίδια διαφήμιση χωρίς εμένα μπροστά!

Στις παρακάτω φωτογραφίες σας βάζω τα κουτιά από τα ρούχα μου της δεύτερης περιόδου,δηλαδή μετα το 1985. Είχα και φορεσιές Δυναστεία, Ωραία μου κυρία, Μελωδία της ευτυχίας και άλλες εκκεντρικότητες…

Το 1985 όταν κυκλοφόρησαν οι ρόκερς λανσάρανε ένα νέο μακιγιάζ. Ψεύτικες βλεφαρίδες και πολύ έντονο μακιγιάζ στα μάτια. Λόγω της μόδας της δεκαετίας άρχισα και εγώ να κυκλοφορώ από το 1986 με ψεύτικες βλεφαρίδες και πολύ έντονο μακιγιάζ στα μάτια. Παράλληλα έβγαινα και με αληθινές βλεφαρίδες, ηλιοκάμένη και με πολύ μακριά ίσια μαλλιά καθώς και με χρυσά μαλλιά.Συνήθως είχα φράντζες αν και το 1987 και 1988 κυκλοφόρησα και χωρίς, που πιστεύω ότι ήμουν καλύτερη! Είχα δηλαδή τρία διαφορετικά στυλ. Κυκλοφόρησα πάνω σε λαμπάδες, έγινα παραμυθένια ομορφιά,η πρώτη μου bibi-bo, απέκτησα τεράστιο υπερπολυτελές αμάξι και λάνσαρα τα δύο σκυλάκια Πίτσι και Ντόλυ. Πήγα Σευχέλες,Χαβάη και άφησα και τον Τζον Τζον να πάει Μύκονο!

Μαζί μου άλλαξε και ο Τζον Τζον. Έγινε μελαχροινός με καστανά μαλλιά από μαύρα και δυστυχώς με πολύ ανοιχτά γαλάζια μάτια που δεν του πήγαιναν. Τα ρούχα που λάνσαρε ήταν πολύ εκκεντρικά και όχι και πολύ αρρενωπά! Πάντα όμως τον αγαπούσα! Με τις τρεις νέες μου μορφές και με τον Τζον Τζον μελαχροινό κυκλοφορούσαμε στην ελληνική αγορά. Πάντα με τεράστια επιτυχία που μάλλον κάποιους ενόχλησε και το 1989 καίνε το εργοστάσιο μου στην Αττική και τις αποθήκες. Πάρα πολλά παιχνίδια el greco βρήκαμε φριχτό θάνατο. Η εταιρία μας με ένα εργοστάσιο που έμεινε στη Ζάκυνθο και χωρίς εμπόρευμα αφου κάηκε σχεδόν όλο στις αποθήκες, αναγκάζεται να πωληθή στην εταιρία Hasbro.Έτσι κυκλοφορώ για τελευταά φορά και εγώ και ο Τζον Τζον με τα σκυλάκια μας Πίτσι και Ντόλυ το 1990. Αμέσως μετά η εταιρία μας παύει. Εγώ όμως και ο Τζον τζον ακόμα κι αν δεν κυκλοφορούμε κυριαρχούμε έως και σήμερα!Μείναμε στην ιστορία και όσο εσείς μας αγαπάτε και μας φροντίζετε θα υπάρχουμε!

Social Share