Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ GAMEBOY

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή σειρά κονσολών χειρός. Όλες οι γενιές του έχουν καταφέρει να πουλήσουν πάνω από 250.000.000 κονσόλες.

Το πρώτο Game Boy κυκλοφόρησε το 1989.

Δημιουργός του είναι ο Gunpei Yokoi, υπάλληλος τότε στη Nintendo.

Το Game Boy έπρεπε να τηρεί κάποιες προϋποθέσεις: Να είναι μικρό, ελαφρύ, φτηνό, ανθεκτικό και να έχει μια μεγάλη και ευρεία γκάμα παιχνιδιών.

Κατάφερε να νικήσει αρκετούς ανταγωνιστές παρόλο που σε αρκετές περιπτώσεις, τα ανταγωνιστικά συστήματα ήταν δυνατότερα.

Τα μοντέλα της κονσόλας Game Boy που κυκλοφόρησαν κατά σειρά είναι:

Game Boy Classic

Το πρώτο Game Boy βγήκε το 1989 στην Ιαπωνία και την Βόρειο Αμερική και το 1990 στην Ευρώπη. Το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις είναι το Tetris με 33.000.000. Η πράσινη οθόνη του μεγάλωσε πολλές γενεές ανθρώπων και δίδαξε gaming.

Game Boy Play It Loud

To 1995 η Nintendo άρχισε μια μόδα που όλοι οι κατασκευαστές αντέγραψαν (και πολύ καλά έκαναν). Έβγαλε το κλασσικό Game Boy σε νέα χρώματα χωρίς την παραμικρή αλλαγή στο hardware της συσκευής. Τα νέα χρώματα ήταν τα μαύρο, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και διάφανο. Υπάρχουν και κάποιες άκρως συλλεκτικές σήμερα εκδόσεις.

Game Boy Pocket

Βγήκε στην αγορά το 1996. Πρόκειται για την πρώτη ανανεωμένη έκδοση της πρώτης γενιάς. Ήταν πιο μικρή, πιο ελαφριά, ήθελε πιο λίγες μπαταρίες, η οθόνη ήταν μεγαλύτερη και επιτέλους ασπρόμαυρη και όχι πρασινό…μαύρη και έπαιζε τα ίδια παιχνίδια. Το Game Boy Pocket βγήκε από την αρχή σε διάφορα χρώματα και πιο συγκεκριμένα σε μαύρο, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και σε 2 νέα (και συλλεκτικά πλέον χρώματα) το μεταλλικό μπλε και το ροζ (Δεν ήρθαν ποτέ αν δεν κάνω λάθος Ευρώπη). Δεν υπάρχει καμία άλλη διαφορά από το πρώτο Game Boy.

Game Boy Color

Επιτέλους! Το 1998 η Nintendo αποφάσισε να βάλει λίγο χρώμα στη ζωή μας. Το Game Boy Color είναι λίγο μεγαλύτερο από το Game Boy Pocket, δυστυχώς χωρίς φωτισμό. Το σύστημα ήταν ελαφρώς αναβαθμισμένο έτσι ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της έγχρωμης εποχής. Δεδομένη πλέον η συμβατότητα με του παλαιότερους τίτλους στους οποίους υπήρχε η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 12 χρωματικές παλέτες έτσι ώστε να τους δώσουμε λίγο χρώμα. Επιπλέον οι περισσότερες κασέτες του Game Boy Color δούλευαν και σε παλαιότερα συστήματα. Κυκλοφόρησε σε 5 βασικά χρώματα.

Game Boy Advance

Έτος 2001. Το καλύτερο Game Boy είναι γεγονός. Με αυτό είναι σαν να κρατάς στα χέρια σου ένα SNES. Είναι φυσικά έγχρωμο, έχει περισσότερα πλήκτρα, εξακολουθεί να μην έχει φωτισμό, εξακολουθεί να έχει 1 μόνο ηχείο, εξακολουθεί να παίρνει μπαταρίες… λεπτομέρειες. Παρόλο που τα παιχνίδια του GBA είναι διαφορετικά, υποστηρίζει και τα προηγούμενα. Φυσικά ήταν διαθέσιμο σε αρκετά χρώματα Το παιχνίδι Pokemon είναι αυτό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις (13.000.000).

Game Boy Advance SP

To Game Boy Advance SP είναι η πρώτη βελτιωμένη έκδοση του Game Boy Advance. Είναι το πρώτο που διαφέρει τόσο πολύ ως προς τον σχεδιασμό του, το πρώτο με μπαταρία λιθίου και το πρώτο για την Ευρώπη και την Αμερική με φωτισμό, μόνη παραφωνία η απουσία εισόδου 3.5 για ακουστικά τα οποία ήθελαν ειδικό αντάπτορα. Σε επίπεδα hardware δεν διαφέρει καθόλου από το πρώτο Game Boy Advance. Βγήκε σε αρκετά χρώματα και συλλεκτικές εκδόσεις.

Game Boy Micro

Δυστυχώς για χάρη του μικρού μεγέθους, σχεδόν ίδιο με το χειριστήριο του NES, δεν υπάρχει ο δεύτερος επεξεργαστής και έτσι δεν έχει προς τα πίσω συμβατότητα και ο χρήστης έπρεπε να αρκεστεί (στην τεράστια) γκάμα παιχνιδιών του GBA. Βγήκε το 2005, ενώ είχε ήδη κυκλοφορήσει το DS και για αυτό το λόγο ίσως δεν είχε την αναγνώριση που του άξιζε.

Nintendo DS

Το πρώτο Nintendo Ds κυκλοφόρησε το 2005 και έχει επανακυκλοφορήσει μέχρι σήμερα σε πολλές βελτιωμένες εκδόσεις (DSi, DS 3D κτλ.). Η επαναστατική καινοτομία του αποτελεί η οθόνη αφής, ή οποία μας εισάγει σε έναν καινούργιο κόσμο ψηφιακής διασκέδασης.

Social Share